گوش موسیقی کودک

میخواهیم از موسیقی بگوییم و بنویسیم، بشنویم و بخوانیم...

گوش موسیقی کودک

میخواهیم از موسیقی بگوییم و بنویسیم، بشنویم و بخوانیم...

میخواهیم از موسیقی بگوییم و بنویسیم، بخوانیم و بشنویم. بخصوص درباره ارتباط کودکان و موسیقی در اینجا مطالب زیادی خواهید خواند. بهتر است کودکانمان را با موسیقی خوب و مناسب آشنا کنیم و قبل از اینکه دیگران سلیقه موسیقایی او را شکل بدهند، تلاش کنیم گوش موسیقی را در او تقویت کرده و آن وقت مطمئن باشیم که بهترین‌ها را انتخاب خواهد کرد.

طبقه بندی موضوعی

۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۱
  • ۰

معرفی آلبوم موسیقی کودک "در جنگل" از گروه آدمک

آلبوم موسیقی کودک در جنگل از گروه آدمک

 

آلبوم "در جنگل" دومین آلبوم از مجموعه‌‌ آلبوم‌های شنیداری «کُجا» است.در این مجموعه تلاش می‌شود تا هر بار گزیده‌ای از ترانه‌ها پیرامون و متناسب با فضا و محیطی مشخص -مثل مزرعه، دریا، جنگل و … گردآوری شود.این مجموعه با هدف آشنایی کودکان با عناصر محیطی و برای گروه سنی پیش‌دبستان و دبستان تهیه شده است. متن ترانه‌ها بر اساس لحن و ادبیات کوکانه و با هدف گسترش دایره‌ی واژگان کودک نوشته شده است. در بخش آهنگ‌سازی نیز تلاش شده است تا با وجود سادگی، ملودی‌ها کسالت‌بار نباشد و بر تجربه‌ی شنیداری کودک بیافزاید.این آلبوم شامل ۱۳ ترانه‌ است که ابتدا با کلام و از شماره‌ی ۱۴ بدون کلام آورده شده است. نسخه‌ی بدون کلام هر ترانه به منظور استفاده برای هم‌خوانی یا ساخت حرکت‌-بازی به صورت فردی یا گروهی تهیه شده است. در نمونه‌های بدون کلام، ملودی توسط ساز ریکوردر نواخته شده است و جلوه‌های صوتی نیز حذف شده است تا این امکان برای کودکان و مربیان ایجاد شود که بتوانند حرکت-بازی‌ها یا شعرهای ساخته شده توسط خود را با هر موضوعی روی ملودی قرار دهند.

گروه آدمک از سال 1390 با همراهی گروهی از دانش‌آموختگان دانشکده کارل ارف اتریش با هدف گسترش آگاهی و بسترسازی مناسب برای افزایش مهارت مربیان موسیقی کودک فعالیت خود را آغاز کرد. مجموعه شنیداری «نمک» و آلبوم «درمزرعه» از آثار پیشین این گروه هستند. خوانندگان آلبوم «در جنگل» داریوش آذر و مونا منوچهری هستند. نوازنده ریکوردر فرهود بیگلربیگی، سازهای ارف و کوبه‌ای مستانه حکیمی و نسترن کیمیاوی هستند. نکته جالب درباره تصویرسازی این آلبوم این است که تصاویر با استفاده از نقاشی‌های هنرجویان آموزشگاه هنرهای تجسمی سرزمین باران انتخاب شده‌اند. هنرجویان پس از شنیدن ترانه و گوش دادن به موسیقی با مشاهده تصاویری از حیوانات با فضای جنگل آشنا شدند و به نقاشی پرداختند. آثار گروه «آدمک» جزو بهترین آثار کودک هستند که می‌توانید این آلبوم‌ها را از سایت بیپ‌تونز دانلود کنید. 

 

خرید آلبوم دیجیتالی "در جنگل"

  • مها فیروزی
  • ۱
  • ۰

معرفی آلبوم موسیقی کودک "این گوشه تا اون گوشه"

 

آلبوم این گوشه تا اون گوشه

 

«این گوشه تا اون گوشه» اثری به آهنگسازی «لیلا حکیم الهی» است. ویژگی که این آلبوم را متفاوت می‌کند این است که تمام نغمه ها و موسیقی‌های آن در دستگاه ها و آوازهای ایرانی ساخته شده است. 

مجموعه‌ای از تصنیف‌های ایرانی، برای کودکان که با سازهای ایرانی اجرا شده است. علاوه‌ بر قطعات ملودیک که قسمت اعظم سی‌دی را تشکیل می‌دهند قطعه‌ای نیز به صورت صرفاً ضربی آمده است.

درباره‌ی آلبوم "این گوشه تا اون گوشه"، به  قلم حکیم الهی می‌خوانیم:«هنگامی که در اوایل دهه‌ی هفتاد شروع به ساختن تصنیف برای کودکان در دستگاه های موسیقی ایرانی کردم، باور اغلب اطرافیان، همکاران و حتی استادان فن این بود که موسیقی اصیل ایرانی متعلق به بزرگ‌ترهاست و بچه‌ها  نمی توانند با آن ارتباط برقرار کنند. اما باور من این بود که همچنان که ما از زبان فارسی که زبان شاعران بزرگی چون حافظ و سعدی در غزل سرایی و فردوسی در حماسه پردازی و... است، برای بیان مطالب روزمره‌ی خود استفاده می‌کنیم، از موسیقی اصیل ایرانی هم... می‌توانیم... برای بیان مقاصد گوناگون استفاده کنیم.»

برای شنیدن نمونه آهنگ‌ها و دانلود آلبوم "این گوشه تا اون گوشه" اینجا را کلیک کنید.
 

در این آلبوم ۱۳ قطعه به‌نام‌های «برف»، «مسواک»، «بازی خوب و شاد»، «گنجشک اسیر»، «پاییز»، «سلام دبستان»، «اصغری»، «مدرسه»، «گربه‌ی لنگ»، «شب یلدا»، «چهارشنبه سوری»، «حاجی فیروز» و «نوروز» را می‌شنویم. 

حکیم الهی‌ خود اشعار قطعات این آلبوم را نیز برعهده داشته است. « سهیل صادقی»، «پیام جهانمانی»، «آرش فلاح صفا»، «ساینا خالدی»، «سیامک بنایی»، «بهزاد میرزایی»، «آرش لطفی» و «بابک بنی‌حسینی» از جمله نوازندگانی هستند که در اجرای قطعات این آلبوم همکاری داشته‌اند.

 انتشارات «ماهور» این آلبوم موسیقی را برای کودکان ایران‌زمین منتشر کرده است.

خرید آلبوم دیجیتالی "این گوشه تا اون گوشه"

 

  • مها فیروزی